26/09/2022
1275

Ryegrass Otu

Ryegrass otu fabrika yemi ile hayvancılık yapan çiftçilere can simidi olan tek yıllık çok özel bir kaba yemdir. Hayvanların et ve süt randımanındaki artış tüm dünyanın bu Ryegrass otuna ilgisini arttırmış, dünyada ve ülkemizde ekim alanları oldukça genişlemiştir. Besin değeri, hayvanların gelişimine katkıları, verimi gibi sebeplerle Avrupa ve Amerika'da en çok tercih edilen yem bitkilerinden biridir. Ülkemizde de yem açığına çare olabilecek çok önemli bir variyetedir. Ryegrass ot tohumu hem erkenci ilkbaharda hem de sonbaharda ekilir. Dekara tavsiye edilen ideal tohum miktarı 5kg'dir. Sonbahar ekiminde sulak alanlar 5-6 biçim, kurak alanlarda 2-3 biçim elde edilir.

Yetiştiricinin kullanım kolaylığı ve tercihine göre Ryegrass otunu ister silaj ya da kuru ot olarak ister yeşil biçip yedirerek ister ise otlatarak kullanılabilir. Bir ineğin günde 150kg Ryegrass ot yiyebilmesi; hiçbir sindirme, hazımsızlık yaşamaya sebebiyet vermediğinin ispatıdır. Sadece Ryegrass otuyla hayvanlarınızı besleyebilir, maliyetlerinizi düşürerek çok daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.

Yoncada daha yüksek proteine sahip olmasının yanında mısır silajına denk enerji değerine sahiptir.

Sertifikalı, orjinal ithal Ryegrass ot tohumu için firmamızla iletişime geçebilir, aklınızdaki tüm soru işaretlerine cevap bulabilirsiniz.

 

Torunoğlu Tohumculuk

Tel: 0322 239 88 08

GSM: 0532 266 40 41

ADANA