28/12/2023
421

Anaborapi Piemontese Sperması


. Anaborapi Piemontese Sperma almak isteyen çiftçilerimiz Torunoğlu Tohumculuğa ulaşabilirler siparişlerini verebilirler. Anaborapi Piemontese sperma satışlarımız devam etmektedir.Türkiye'nin karkas et verim ortalaması TÜİK verilerine göre 274 kg'dir. Anaborapi Piemontese sığırlarının melezlerinde bile 16 aylıkken 400 kg'in üzerinde karkas et verimine ulaşılmaktadır. Saf Anaborapi Piemontese danaları 14-16 aylıkken 600-650 kg canlı ağırlığa ulaştığında, 450-460 kg karkas et verdiği göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'nin et açığını Anaborapi Piemontese sperma kullanımı çözecektir. Anaborapi Piemontese boğa spermalarında dol tutma oranı çok yüksektir. Anaborapi Piemontese tüm boğa spermaların progeni testten (yavru testi) geçirmiş dünyanın tek Piemontese sperması satan kuruluşudur.

 

 

Piemontese sığırlar zorlu tabiat koşullarına son derece dayanıklı olan bir sığır ırkıdır. Sarp arazi koşullarında zorlanmadan otlayabilir. Piemontese sığır yetiştiriciliği sert iklim koşullarında sorunsuz yapılabilir. Uzun yayla yürüyüşlerine dayanıklıdır. Dünyanın en uysal sığır ırkıdır. Devasa 1500 kg gelen bir boğayı bir çocuk bile çekip götürebilir. Annelik içgüdüleri gelişmiştir. Piemontese sığırlar hem mera hayvancılığına uygun hem de kapalı ahır hayvancılığına son derece uygun bir ırktır. Anaborapi Piemontese sığır ırkı hastalıklara karşı son derece dayanıklı sağlam yapılıdır. Bu ırkta buzağı ishallerine çok az rastlanır. Buzağı kayıpları yok denecek kadar azdır. Piemontese sığır ırkı etçi ırklar içerisinde en çok süt veren (yıllık 2500 litre) sığır ırkıdır. Sütü çok yağlıdır. İtalya'da piemontese sütünden özel peynirler yapılmaktadır. 

 

 

2000 yılında Ağrı Eleşkirt 'te 50 bin dolarlık Piemontese etçi ırk suni tohumlama projesini hayata geçirdik. Eleşkirt'te o günün koşullarında büyük ses getiren bu projemizi şuan hala o bölgede yeniden başlanarak devam ettirmekteyiz. Dikkat edilmesi gereken husus, Anaborapi Piemontese kuruluşu dünyanın Piemontese konusunda ıslah ve geliştirme, progeni test yürüten tek kuruluştur. Piemontesenin anavatan İtalya Anaborapi kuruluşudur. Anaborapi dışında Piemontese sperması diye satılan spermalar progeni testten geçmemiş ve pedigri kayıtlar bulunmayan spermalardır ve vasıfsız yavru doğumlar nedeniyle çiftçiler tarafından tercih
 edilmemektedir. Piemontese sperması kullanırken mutlaka Anaborapi kuruluşuna ait olduğundan emin olunuz. Firmamız Türkiye geneline Anaborapi Piemontese boğa spermalarını dağıtımını yapmaktadır. Anaborapi Piemontese boğa sperması konusunda firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk
0532 266 4041